Goed webdesign ziet er in alle browsers en op alle toestellen goed uit

cross-platform, universeel

Een website moet cross-platform zijn, dat wil zeggen: hij moet er goed uitzien en goed te navigeren zijn in alle browsers en op alle besturingssystemen.

Dit betekent niet per sé dat de website er precies hetzelfde uit moet zien op alle platforms…

Responsive design

Dit is soms niet mogelijk en soms zelfs onwenselijk: denk bijvoorbeeld aan de voordelen van een speciale versie van de website voor de mobiele telefoon of van responsive design, een manier van ontwerpen zodat de website zich automatisch aanpast aan de beeldschermresolutie van de bezoeker.

nieuwe technieken, oude browsers

Wij ontwikkelen het liefst in HTML5 en maken graag gebruik van de nieuwere, krachtigere CSS3 technieken om van uw website een ware eyecatcher te kunnen maken. Maar wij zorgen er tegelijk ook voor dat uw website er alsnog goed uitziet in de oudere browsers, en dat alles daar ook naar behoren werkt.

Om de grootst mogelijke cross-platform compatibiliteit te kunnen garanderen, werken wij niet met Flash. Flash animaties, videos en applicaties worden namelijk niet door Apple iOS ondersteund, en daarmee zijn Flash websites niet goed leesbaar voor een groeiend aantal internetgebruikers, die de website vanuit hun iPhone of iPad bereiken.

Aan uw website hoeft echter niets te ontbreken: animaties, videos en interactieve webapplicaties zijn heel goed mogelijk door het gebruik van HTML5, JavaScript en libraries zoals jQuery. JavaScript biedt tegenwoordig nagenoeg dezelfde mogelijkheden als Flash en wordt door alle moderne browsers en platforms ondersteund.